Half oktober heeft het Forum samen met vertegenwoordigers van Siësta en SGLA  deelgenomen aan een rondleiding op het terrein van het voormalige hospitaal .

Het prachtige monumentale complex, gebouwd in 1877, is aangekocht door Schipper Bosch. Afgezien van een aantal latere uitbreidingen staan de gebouwen op de lijst van Rijksmonumenten. Het geheel bestaat uit een centraal gelegen hoofdgebouw met door gebogen gangen hieraan verbonden, een viertal vleugels. Deze vleugels bevatten de ziekenzalen voor elk 12 patiënten.

De gebouwen verkeren nog in redelijk oorspronkelijke staat met een aantal bijzondere details zoals de toiletten met kwartrond gebogen deuren op de bordessen van het trappenhuis en verder het speciaal ontworpen hang- en sluitwerk van de stalen ramen.

De monumentale bomen maken van dit gebied een heel bijzonder plekje in de stad. Met omwonenden wordt nog overlegd of dit een openbaar toegankelijk park zou kunnen worden.

Momenteel worden de gevels en daken gerenoveerd zodat verder verval wordt tegengegaan. Schipper Bosch is op dit moment in de onderzoeksfase om verdere ontwikkeling van het terrein te onderzoeken. Gedacht wordt aan de functies wonen, zorg en werken. Er is in beperkte mate ruimte om nog wat nieuwbouw op het terrein te plaatsen passend bij de schaal van de huidige gebouwen..

Het forum heeft waardering voor de zorgvuldigheid waarmee tot nog toe stappen zijn gezet.